Berättarna som du får möta på våra föreställningar kommer från hela landet, blir noga utvalda och coachade av våra professionella berättarcoacher. 

Ingen föreställning är den andra lik. Allt är live. Allt är på riktigt.

 

Storydox ger tre föreställningar i höst. I city och i skärholmen.

 

mån 2 oktober - snedsteg

Bli förförd av en riktig Romeo och Julia historia, där den förbjudna kärleken uppdagas efter en ambulanshelikopterfärd. Hör gruvarbetaren som natt efter natt tvingas till en livsfarlig kapplöpning för att vinna ett jobbkontrakt. Författaren som går på förlagsfest utklädd på helt fel sätt. Den kanske lite väl oskuldsfulla tonåringens upptäckt av sockiplast, och miljövetaren som går med i en rebellgrupp som fjortonåring, utan att kunna föreställa sig att det skulle få dödliga konsekvenser.

Medverkande: Amir Vafa, Agnes Branting, Eva Lejonsommar, Jian Sulyman, Petrus Andersson.

På scenen kl 18:30. Serveringen är öppen kl 18-21:30. 

 


mån 6 november - Funnet och försvunnet

Hör en mammas hjärtkramande berättelse om att förlora sin son och söka försoning. Folkhögskolestudenten som bosätter sig vid Sveriges mest UFO-täta sjö, där saker börjar försvinna. Journalisten som tar med sig sin nalle till Sydafrika för att se fotbolls VM. Kvinnan som söker respekt i det offentliga rummet men möts av nåt helt annat. Och ballongföraren som vill hjälpa en ung romsk man till ett bättre liv, men istället drar in honom i ett kidnappningsdrama.

Medverkande: Catrine Lundell, Eveline Grassman, Kerstin Lithner, Peter Magnusson, Shora Dehnavi.

På scenen kl 18:30. Serveringen är öppen kl 18-21:30.


Tors 14 december - nära ögat

Hör polisen som var gruppchef under Husby-kravallerna och får höra att "i natt ska en polis dö". Och fritidsledaren som är ute för att lugna upploppet när hon plötsligt blir en del av ett av TV's practical jokes. Eller? Fyrabarnspappan om att tvingas välja om ditt barn ska leva eller dö. Killen som lever gömd när polisen ringer på dörren. Och mamman vars son cyklar jorden runt med sin flickvän, men bara en av dom kommer tillbaka hem.

Medverkande: Adem Dresevic, Anders Djurestad, Gregor Bergman, Maria Niemi Börner, Maria Zahir.

Föreställningen ges på Stadsteatern i Skärholmen.

Servering finns inte, men välkommen att ta med ditt eget fika för pausen.

På scenen kl 18:15. 

 

kulturhuset stadsteatern

Föreställningarna ges på Kafé Klara på Kulturhuset Stadsteatern som ligger vid Sergels torg. BILJETTER.